Ljubljana,
21
Junij
2021
|
14:33
Europe/Amsterdam

Poletje je tu. Poskrbite za prijetno bivanje tudi v najbolj vročih dneh!

Tako ste se veselili toplih poletnih dni. A vprašanje je, ali vam bo poleti prijetno in udobno tudi doma? S pravo toplotno zaščito lahko ustvarite prostor za udobno spanje, delo, učenje in celo za vadbo v vročih poletnih dneh.

Skoraj 90 odstotkov Evropejcev se občasno sooča s pregrevanjem doma. Kadar se zunanje temperature povzpnejo, začutimo vročino tudi v notranjih prostorih, vendar lahko z osnovnimi ukrepi preprečimo, da bi se naš dom preveč segrel. Najboljša rešitev pred vročino so zunanja senčila in rolete, ki jih je mogoče hitro in enostavno namestiti, da lahko občutimo takojšnje olajšanje v vročih dneh. Poleg tega je dobro poskrbeti tudi za pravilno prezračevanje v poletnem času. To je najbolje opraviti zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Ko sonce zaide in se nekoliko shladi, je dobro na stežaj odpreti okna. Če po zračenju ne želite loviti komarjev in bi radi uživali v toplih večerih, lahko svoj dom zaščitite s komarniki.

Še posebej pripravno poleti

Da bodo poletne temperature na mansardi prijetne tudi v vročih dneh, so poleg dobre izolacije ključnega pomena tudi zaščitena strešna okna. Zelo pomembno je, da uporabimo zunanja mrežasta senčila, s čimer blokiramo UV žarke, preden dosežejo steklo. Najnovejša rešitev VELUX za zaščito pred vročino je zunanja roleta SOFT z zatemnitveno funkcijo, ki deluje na sončno energijo. Vremensko odporna in vodoodporna tkanina je diskretno nameščena na zunanji strani okna in preprečuje vdor visokoenergijskih sončnih žarkov v prostor. Zunanja senčila SOFT odpravljajo dve veliki težavi, saj blokirajo toploto in svetlobo. Aluminijasta podporna vodila še dodatno stabilizirajo tkanino. Zaradi ozkih stranskih vodil in tankega zgornjega ohišja s popolnoma integrirano sončno celico se mrežasto senčilo diskretno zlije s streho in ga je mogoče odpreti in zapreti s pritiskom na gumb na brezžičnem stenskem stikalu. Naša nova zunanja roleta SOFT je nameščena na krilo in omogoča odpiranje okna, tudi ko je roleta spuščena.

Zunanjo roleto VELUX SOFT na solarni pogon je mogoče upravljati s pametnim telefonom in glasovnim upravljanjem skupaj v kombinaciji z aplikacijo VELUX App. ali pametnim sistemom VELUX ACTIVE, ki je na voljo kot dodatek. To omogoča tudi upravljanje izdelkov za toplotno zaščito na podlagi vremenskih podatkov. Če so napovedane visoke temperature, se izdelki zaprejo, da se prostor ne pregreje.

Zaščiteno, a svetlo

Vsaka mansarda ima prostore, kjer je dnevna svetloba bistvenega pomena, na primer v kuhinji, otroški sobi in dnevni sobi. Tu je smiselno uporabiti zunanja mrežasta senčila VELUX. Poleg zaščite pred vročino senčila prepuščajo tudi dnevno svetlobo in poskrbijo, da je prostor prijetno svetel za igro ali delo. Obenem se s senčili ohrani razgled skozi okno. Mrežasto senčilo enostavno ročno upravljate tako, da ga preprosto pritrdite na dve kljukici na zunanji strani spodnjega krila. Zunanja mrežasta senčila VELUX lahko zelo enostavno vgradite z notranje strani hiše med namestitvijo.

Poskrbimo za boljši spanec

Preden se odločite za izdelek za zaščito pred vročino, je dobro točno določiti, kaj želite doseči. Želite skupaj z vročino zmanjšati tudi raven svetlobe in hrupa? Kako pomembna sta vam naravna svetloba in neoviran pogled ven podnevi, ali je najpomembnejše, da montaža zahteva kar najmanj napora?

Če želite imeti od toplotne zaščite korist vse leto, izberite zunanje rolete VELUX, ki ne ščitijo le pred sončnimi žarki, temveč tudi pred hrupom in lahko celo v najmočnejši svetlobi popolnoma zatemnijo prostor. Zunanje rolete VELUX na električni ali solarni pogon so tudi izredno priročne, saj lahko zaščito pred vročino in zatemnitev aktivirate z enim samim pritiskom gumba.