ljubljana,
19
September
2023
|
09:24
Europe/Amsterdam

Nagrajeni nabor oken za ravne strehe VELUX v novih velikostih, ki ponujajo še več dnevne svetlobe

Skupina VELUX je leta 2022 predstavila novo generacijo oken za ravne strehe, ki je za svojo elegantno in minimalistično obliko prejela prestižno nagrado Red Dot Design Award v kategoriji produktnega oblikovanja. Svojo ponudbo oken za ravne strehe so zdaj nadgradili s tremi novimi velikostmi. Namen novih različic je poenostaviti proces načrtovanja in namestitve, kar arhitektom in notranjim oblikovalcem omogoča več možnosti za uresničitev vizionarskih konceptov.

Nova generacija strešnih oken za ravne strehe VELUX vključuje številne tehnične inovacije, ki zagotavljajo minimalistično in moderno estetiko, odlično energetsko učinkovitost in boljšo zvočno izolacijo. Z uvedbo treh novih velikosti VELUX utrjuje svoj položaj na trgu, si povečuje priporočila svojih rešitev in skrbi za večje zadovoljstvo strank.

Prav tako strešna okna za ravne strehe VELUX s tanjšimi krili, sodobnim dizajnom stekla od roba do roba, elegantnim videzom in diskretno postavitvijo senčil zagotavljajo maksimalen izkoristek dnevne svetlobe. Zaradi svoje odlične energetske učinkovitosti in zvočne izolacije omogočajo tudi popoln nadzor nad udobjem. Okna sicer spremlja široka ponudba senčil za učinkovito toplotno zaščito in zagotavljanje optimalne temperature v hiši.

Enostavna namestitev strešnih oken za ravno streho

Nadgrajena ponudba z novimi velikostmi olajša prilagajanje zahtevam projektov, medtem ko so svetovalci pri podjetju VELUX vedno na voljo in vas podpirajo skozi celoten proces. Prav tako je namestitev teh oken neverjetno enostavna. Opremljeni z enostavnim in varnim dvigom na streho, lahko izvajalci prihranijo čas in trud. Okna so vnaprej opremljena z motorjem, senzorjem za dež in stenskim stikalom, tako da ni potrebe po dodatnih nastavitvah. Poleg tega je prezračevalno rešitev mogoče namestiti brez električarja.

Na voljo so v treh različicah in dodatnih treh velikostih

Okna so na voljo v treh različicah: fiksni, elektrificirani in solarni ter z dvema izvedbama steklenega pokrivnega elementa: ravnim (za naklon strehe 2–15˚) ali ukrivljenim (za naklon strehe 0–15˚). Vse različice dopolnjuje celoten portfelj solarnih senčil, komarnikov ter dodatkov za vgradnjo.

Leta 2022 je bilo v ponudbi oken za ravne strehe na voljo deset velikosti, vključno z večjimi, kot sta 150 x 100 cm in 200 x 100 cm. Od septembra 2023 je ponudba razširjena s tremi novimi velikostmi: 150 x 80 cm, 150 x 120 cm in 200 x 60 cm. Te velikosti so priročno zasnovane za prileganje lesenim strešnim konstrukcijam, zaradi česar sta načrtovanje in postopek namestitve enostavnejša. Arhitektom in notranjim oblikovalcem to daje še več možnosti za uresničitev svojih vizij.

"Veseli smo, da lahko svojim partnerjem predstavimo nove velikosti strešnih oken za ravno streho. Širitev nagrajenega portfelja odraža našo zavezanost inovativnemu dizajnu in izjemni zmogljivosti. Z zagotavljanjem preprostih možnosti oblikovanja in namestitve želimo preseči pričakovanja in zagotoviti neprimerljivo zadovoljstvo strank," pravi Domen Pogorevc, arhitekt pri podjetju VELUX.