ljubljana,
28
Marec
2023
|
16:00
Europe/Amsterdam

Living Places Copenhagen je partner UNESCO-UIA svetovne prestolnice arhitekture 2023

UNESCO - UIA Svetovna prestolnica arhitekture 2023 se je uradno začela in Kopenhagen bo celo leto gostil vznemirljive dogodke, razstave in razprave o arhitekturi ter trajnostnem urbanem razvoju. Svetovna prestolnica arhitekture 2023 bo s krovno pripovedjo »Copenhagen in Common« obravnavala skupna urbana vprašanja, kot so zgodovina, narava, vsakdanje življenje – in kako lahko arhitektura podpira gradnjo bolj trajnostne prihodnosti v naših mestih.


Living Places Copenhagen je ponosen partnerski projekt, ustvarjen v sodelovanju s podjetji VELUX, EFFEKT, MOE in Enemærke & Petersen, ki bo predstavljen spomladi 2023.

"Living Places Copenhagen bo pobudnik razprav in dejavnosti, namenjenih spodbujanju dialoga o vlogi stavb v sinergiji med stanovanji in družbo,” pravi Lone Feifer, direktorica trajnostnih zgradb pri podjetju VELUX.

Za več informacij vabljeni k ogledu videa!

Razstava sedmih prototipov (petih odprtih paviljonov in dveh dokončanih domov v polnem obsegu) ponovno razmišlja o tem, kako gradimo danes in izziva gradbeno industrijo, da ustvari odgovorne ter regenerativne rešitve, ki koristijo tako ljudem kot planetu. V ospredju je osredotočenost na nov trajnostni pristop k novogradnji domov, ki v enaki meri koristi tako nam ljudem kot našemu planetu. Stavba je prvi primer, ki ima 3-krat nižji CO2 odtis od trenutnega standarda in prvovrstno notranjo klimo.

Impresivno! Vas zanima več o Living Places Copenhagen?

Raziščite več o Living Places Copenhagen

Standardno besedilo

Skupina VELUX že več kot 80 let ustvarja boljši prostor za življenje po vsem svetu. S svojimi strešnimi okni izkoriščamo dnevno svetlobo in ustvarjamo bolj zdrave pogoje za bivanje, delo, učenje, igro in sprostitev. Ponujamo strešna okna za poševne in ravne strehe, svetlobnike, dekorativna senčila, izdelke proti pregrevanju, rolete ter izdelke za avtomatsko uravnavanje kakovosti zraka v vašem domu. Smo del mednarodne skupine VELUX s prodajnimi in proizvodnimi dejavnostmi v več kot 40 državah in z več kot 11.500 zaposlenimi po vsem svetu. Naše matično podjetje je VELUX A/S, registrirano na Danskem. Dodatne informacije: www.velux.com