Ljubljana,
05
September
2022
|
09:37
Europe/Amsterdam

Lars Petersson novi izvršni direktor skupine VELUX, na čelu katere bo zamenjal Davida Briggsa, ki se bo upokojil

Lars Petersson je imenovan za novega izvršnega direktorja skupine VELUX, na čelu katere bo zamenjal Davida Briggsa, ki se je upokojil. Lars Petersson je trenutno predsednik in izvršni direktor družbe Hempel, družbi VELUX pa se bo pridružil 1. novembra 2022. Do takrat bo začasni izvršni direktor Anders Götzsche, finančni direktor družbe VELUX.

Lars Petersson prihaja s položaja predsednika in izvršnega direktorja podjetja Hempel, globalne družbe s sedežem na Danskem, ki deluje v panogi barv in premazov. Pred vodenjem družbe Hempel je Lars zasedal najvišje vodstvene položaje v družbi Inwido, švedskem proizvajalcu oken in vrat ter francoskem proizvajalcu talnih oblog Tarkett. Od leta 2019 je Lars član uprave v družbi Dovista.

"Lars Petersson se ponaša z bogatimi izkušnjami in dobrimi rezultati, pridobljenimi v globalnih proizvodnih družbah iz sorodnih panog. Pod njegovim vodstvom je družba Hempel uspešno uvedla ambiciozno strategijo rasti z jasnim poudarkom na strankah in enako močno zavezo, da prevzame vodilno vlogo na področju trajnostni. Prepričan sem, da je Lars prava oseba za vodenje nadaljnje razvojne poti družbe VELUX," pravi Jørgen Jensen, predsednik uprave skupine VELUX.

"Počaščen in navdušen sem, da sem dobil priložnost vodenja skupine VELUX. V panogi gradbenih materialov delam že dve desetletji in družbo VELUX sem zaradi njene močne blagovne znamke in kakovosti izdelkov od nekdaj občudoval. Družba ima velike zasluge za definiranje celotne panoge, hkrati pa ohranja močan občutek družbene odgovornosti. Resnično se veselim, da bom postal del družbe VELUX in pomagal uresničiti cilje iz nedavno uvedene strategije za rast družbe pa tudi dvigati pričakovanja glede trajnostnega poslovanja," pravi Lars Petersson.

Lars Petersson je sicer Šved, star 53 let. Živi na območju Köbenhavna z ženo Annico, s katero ima dva odrasla otroka.

David Briggs se umika s položaja v družbi VELUX

Po petih letih na čelu skupine VELUX bo David Briggs septembra odstopil s položaja izvršnega direktorja. 

"David je imel v družbi VELUX uspešno kariero, ki je trajala skoraj 30 let. V zadnjih petih letih, ko je bil na položaju izvršnega direktorja, se je zgodba o uspehu družbe VELUX nadaljevala in dobila nov zagon. Žal mi je, da odhaja, vendar v celoti spoštujem njegovo željo preživeti več časa z družino," je povedal predsednik skupine VELUX Jørgen Jensen.

"David je skupaj z upravo in močno ekipo izvršnega vodstva uvedel vznemirljivo strategijo, katere cilj je zagotoviti znatno rast do leta 2030 in resnično orati ledino na področju trajnosti v gradbenem sektorju. V celoti ostajamo zavezani osnovnim načelom te strategije," nadaljuje Jørgen Jensen.

"Vodenje družbe VELUX ter zastopanje tega veličastnega podjetja in vseh izjemnih sodelavcev sta bili največja čast in privilegij mojega življenja. Od leta 2018 smo dosegli rezultate, na katere smo lahko vsi ponosni – rezultate, ki daleč presegajo tisto, kar so številni mislili, da je mogoče. To pa je rezultat predanosti mojih sodelavcev, pa tudi naših partnerjev, dobaviteljev in seveda strank," pove izvršni direktor David Briggs. 

"Resnično verjamem, da za VELUX najboljše šele prihaja, kot je zapisano v korporativni strategiji, ki smo jo uvedli leta 2021 in že kaže zgovorne rezultate. Težko je zapustiti nekaj, kar imam rad in v kar tako zelo verjamem. Toda čutim, da je zdaj pravi čas zame in za mojo družino. Z močno upravo, ki ima podporo dolgoročnih delničarjev družbe VELUX, ne dvomim, da bo družba VELUX še naprej rasla in bo še vrsto let verjetno najboljše podjetje v panogi gradbenih materialov na svetu," nadaljuje David Briggs.

Standardno besedilo

O skupini VELUX

Skupina VELUX že več kot 80 let ustvarja boljša bivalna okolja za ljudi po vsem svetu tako, da v domove prek streh prepušča kar največ dnevne svetlobe in svežega zraka. Naš proizvodni program obsega strešna okna in modularna strešna okna, okrasna senčila, izdelke za zaščito pred soncem in zunanje rolete ter rešitve za vgradnjo in pametne domove. Ti izdelki pomagajo zagotoviti zdravo in trajnostno notranjo klimo za delo in učenje, igro in prosti čas. Delujemo globalno – s prodajnimi in proizvodnimi dejavnostmi v več kot 38 državah ter približno 12.500 zaposlenimi po vsem svetu. Skupina VELUX je v lasti VKR Holding A/S, družbe z omejeno odgovornostjo, ki je v celoti v lasti neprofitnih, dobrodelnih ustanov (THE VELUX FOUNDATIONS) in družine. Leta 2021 je imela družba VKR Holding skupni prihodek v višini 3,5 milijarde EUR, ustanove THE VELUX FOUNDATIONS pa so donirale 244 milijonov EUR dobrodelnih sredstev.

Za več informacij o skupini VELUX obiščite velux.com.